EN
BG

Interior in Sofia Apartment with Home Office

test stam
2st
1
7
final000412
final000312
test stam0005

Pictures after our intervention:

IMG_5554_2
IMG_5542_3
IMG_5542_4
IMG_5554_1
IMG_5542_2
IMG_5542_1

Project info:

The project is for reconstruction of an apartment, with the new addition of a small home office.  This is a project for a young family that has to provide maximum quality of living and ensure comfortable working space. The apartment is located in an old brick building in the center of the city of Sofia and the high ceilings allowed us to use large cornices, custom designed suspended ceiling with concealed lighting and bold dark purple accents on the walls in the living room, without visually reducing too much the height of the room. In the living room, there is a large beam, which we turned from being a defect into an effect. We put the focus on it with painting it in dark purple and then we let the structure of the suspended ceiling design slide on it. The bedroom uses several purple interior items, complimentary to the colour scheme in the other two rooms. The large purple surfaces in the interior unite all the spaces and they create dynamic contrast for the furniture in neutral white and grey. The floorings of the kitchen, hallway and bathroom are covered with dark grey tiles, while the living/ home office room and the bedroom provide the warmth of solid floor parquet.

  • Reconstruction of the bathroom, with new functional scheme
  • Direct connection from the kitchen to the living room
  • Niche in the hall for a portmanteau and a boiler
  • New functional scheme of the kitchen
  • Expanding the living room by eliminating a previous partition wall
  • Designer suspended ceiling with concealed lighting suitable both for the home-office and living room functions
  • Warm and contrasting colours
  • New plumbing and electrical installations
  • Reconstruction of the bathroom, with new functional scheme
  • Direct connection from the kitchen to the living room
  • Niche in the hall for a portmanteau and a boiler
  • New functional scheme of the kitchen
  • Expanding the living room by eliminating a previous partition wall
  • Designer suspended ceiling with concealed lighting suitable both for the home-office and living room functions
  • Warm and contrasting colours
  • New plumbing and electrical installations

Pictures before our intervention:

IMG_5554_6
IMG_5554_5
100_8071
100_8080
100_8092
100_8061
IMG_5542_6
IMG_5542_7
 
  • Client: Private 
  • Project: Idea and Executive
  • Date:  January, 2014